Wereldmuseum Rotterdam

Home > Bestemmingen > Wereldmuseum Rotterdam

Een museum over mensen: het Wereldmuseum Rotterdam biedt een spiegelbeeld van 130 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De collectie omspant een tijdsperiode van 2000 jaar en alle objecten vertellen een menselijk verhaal. De universele thema's als rouw, vieren, versieren, bidden en vechten laten zien dat we op de verschillen na, toch allemaal hetzelfde zijn. Je vindt hier werken van over de hele wereld, van China tot Oceanië. Naast de vaste collectie zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Programma 1: Thuis is mijn huis (groep 3 t/m 6)
Creatief onderzoeksprogramma dat leerlingen aan het denken zet over (t)huis. Waar voel jij je thuis? In een tent, woonwagen, boot, boomhut of paleis? Wat heb je nodig om je thuis te voelen? Kan je dat laten zien? Wat kun je verwachten? Een museumdocent komt langs in de klas en laat leerlingen ontdekken wat het betekent om je ergens thuis te voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Willen we allemaal hetzelfde of niet? Spelenderwijs komen onderwerpen als ruimte, geborgenheid en natuur aan bod. Als afronding gaan ze zelf aan de slag met het ontwerpen van een eigen (t)huis.

Programma 2: Maskers - Je ziet niet wat je ziet (groep 7 t/m 8)
Creatief onderzoeksprogramma in de klas over verhalen achter het masker. Over de hele wereld maken en dragen mensen maskers, al meer dan 8.000 jaar. Maar wat is een masker eigenlijk? En waarom zou jij er een dragen? Een museumdocent komt langs in de klas en laat verschillende maskers zien. Kinderen ontdekken allerlei functies: maskers worden gebruikt tijdens feesten en rituelen, maar ook in de mode en de beeldende kunst. Wanneer jij een masker draagt – verander je dan ook? Als afronding gaan de kinderen zelf aan de slag en maken ze een masker met een zelfgekozen betekenis en presenteren ze dit aan elkaar.

Bekijk hier de website van het Wereldmuseum voor meer informatie en het boeken van deze excursies.


Wereldmuseum Rotterdam

Bezoekadres: Willemskade 25, 3011 DM  Rotterdam

Contactpersoon: Marleen Rozenbrand

Telefoonnummer: 010 2707132

E-mailadres: marleen.rozenbrand@wereldculturen.nl

Niveau: PO SO 3-8

Groepsgrootte: Min. 10 • Max. 30

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Mens & Maatschappij

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.