Wereldmuseum Rotterdam

Home > Bestemmingen > Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum is een museum over mensen. De objecten laten stuk voor stuk een menselijk verhaal zien en maken je nieuwsgierig naar de culturele diversiteit die de wereld rijk is. De collectie van het museum bestaat uit 130 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. Universele thema's als rouw, vieren, versieren, bidden en vechten laten zien dat we op de verschillen na, toch allemaal hetzelfde zijn.

Voor scholen
Er zijn onderwijsprogramma’s voor leerlingen in alle leerjaren. In de Superstraat ervaren kinderen van 6 tot en met 12 jaar hoe buren met elkaar en de wereld zijn verbonden. Zo kunnen ze snuffelen in Aga’s nieuwe winkel en zien dat haar producten uit alle windstreken komen en experimenteren met letters bij kunstenaar Kevin.

Meer informatie?
Bekijk hier meer informatie over de onderwijsprogramma's.
Wereldmuseum Rotterdam

Bezoekadres: Willemskade 25, 3011 DM  Rotterdam

Contactpersoon: Marleen Rozenbrand

Telefoonnummer: 010 2707132

E-mailadres: marleen.rozenbrand@wereldculturen.nl

Niveau: PO SO 3-8

Groepsgrootte: Min. 10 • Max. 30

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Mens & Maatschappij

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.