Orgelzolders Onderduikplek Breepleinkerk

Home > Bestemmingen > Orgelzolders Onderduikplek Breepleinkerk

In de Tweede Wereldoorlog had de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid een groot geheim: op de zolders boven het orgel zat een drietal Joodse gezinnen verborgen. De onderduik begon als een tijdelijk onderkomen voor zes weken en duurde uiteindelijk bijna drie jaar. Er is in die drie jaar zelfs een gezinslid bijgekomen, want in de winter van 1944 werd er een gezonde baby geboren. Het Orgelzolderverhaal is het verhaal van moed en hoop, maar vooral dat van heel gewone mensen die door de omstandigheden heldendaden hebben verricht.

Voor scholen
Tijdens een schoolbezoek wordt het verhaal over de waanzin van toen, de bereidheid om iemand in nood te helpen ongeacht religieuze of culturele achtergrond, verteld aan de nieuwe generatie. Een rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier en uiteraard ontbreekt een bezoek aan de daadwerkelijke zolders, waar er sinds 1945 niets veranderd is, niet. Hoe voelde dat nou onderduiken?

Meer informatie?
Bekijk hier de mogelijke rondleidingen voor schoolklassen.


Orgelzolders Onderduikplek Breepleinkerk

Bezoekadres: Van Malsenstraat 104, 3074 PZ  Rotterdam

Contactpersoon: Talitha Vermaas

Telefoonnummer: 010 4191196

E-mailadres: info@orgelzolders.nl

Niveau: PO (V)SO 7-8

Groepsgrootte: Min. 4 • Max. 36

Leergebieden:

Mens & Maatschappij

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.