Nederlands Fotomuseum

Over het Nederlands Fotomuseum
Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden. Het museum presenteert jaarlijks circa tien tentoonstellingen. Historische en hedendaagse fotografie, Nederlands en internationaal, wisselen elkaar af. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het museum met regelmaat werk uit eigen collectie. Die vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland.

Fotogeheimen
Hoe maak je een tentoonstelling? En hoe is fotografie eigenlijk ontstaan en hoe werkt het? In de workshop Fotogeheimen worden deze vragen in praktische opdrachten door leerlingen ontrafeld. De leerlingen ontdekken hoe licht invloed heeft op lichtgevoelig cyanotypiepapier. Dat doen ze door delen van dit papier met voorwerpen af te dekken en te belichten onder een hoogtezon. Na het belichten ontwikkelen leerlingen het papier in water en zien ze dat het blauw van de onbelichte delen oplost. Met de docent zullen ze analyseren hoe dit nou kan. In een ander deel van de workshop kruipen kinderen in de huid van een tentoonstellingsmaker. Door antwoorden te vinden op wat je ziet en hoe groot of oud een afbeelding is, verzamelen leerlingen feiten. Op basis hiervan gaan ze aan de slag om keuzes te maken voor een presentatievorm. De afbeeldingen waarmee de kinderen werken komen uit in de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Meer informatie
Kijken, ontdekken en ervaren gaan in de activiteiten van het Nederlands fotomuseum hand in hand. Op speelse wijze stimuleren ze leerlingen om bewuster en vaardiger te worden in het omgaan met beelden. Daarbij staat plezier en verwondering voorop. Zie de website voor meer informatie over de educatieve programma’s.


Nederlands Fotomuseum

Bezoekadres: Wilhelminakade 332, 3072 AR   Rotterdam

Contactpersoon: Olav van den Brekel

Telefoonnummer: 010 2030458

E-mailadres: ovandenbrekel@nederlandsfotomuseum.nl

Niveau: PO 5-6

Groepsgrootte: Min. 10 • Max. 30

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.