Museum Rotterdam '40-'45 NU

Home > Bestemmingen > Museum Rotterdam '40-'45 NU

Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in onze stad. De Experience in Museum Rotterdam '40-'45 NU zet leerlingen midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Hoe voelt het als je leven in één klap overhoop wordt gegooid en je vertrouwde omgeving in stukken ligt? Na de schrik, de ontzetting en het verlies zien ze hoe de Rotterdammers samen de schouders eronder zetten. Generaties oude en nieuwe bewoners laten Rotterdam opbloeien tot onze wereldstad.

De Experience is de basis van elk bezoek aan Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Na afloop begint het educatieve programma. Er worden diverse programma’s aangeboden op de tentoonstelling Geschiedenis van de stad waarbij begrippen als Rotterdam, de werkzaamheden van een museum en waarde centraal staan. Na een rondleiding door de tentoonstelling, gaan de leerlingen zelf aan de slag.

Het Museum Rotterdam ’40-’45 NU heeft verschillende programma’s voor de bovenbouw. In de Bouwplaats leren de kinderen hoe ze meewerken aan een fijne stad, waarin ze conflicten oplossen en de grenzen van vrijheid ontdekken. In het programma Onder Spanning leren de leerlingen hoe hun leven eruit zou zien, als ze zouden leven in een wereld met onderdrukking en vervolging. Tijdens Wandeling Brandgrens zien zij met eigen ogen, hoe de gevolgen van het bombardement nog steeds zichtbaar zijn in onze stad. Verder hebben ze de mogelijkheid om op onderzoek uit te gaan in het depot. Middels het programma Verhalen Vertellen leren de kinderen de verhalen achter de voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk hier de website van Museum Rotterdam voor meer informatie en het boeken van deze excursies.


Museum Rotterdam '40-'45 NU

Bezoekadres: Coolhaven 375, 3015GC  Rotterdam

Contactpersoon: Anne May de Bruyn Prince

Telefoonnummer: 010 2176767

E-mailadres: reserveringen@museumrotterdam.nl

Niveau: PO 5-8

Groepsgrootte: Min. 5 • Max. 15

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Mens & Maatschappij

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.