Mariniersmuseum

Home > Bestemmingen > Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum is een no-nonsense museum over het Korps Mariniers. In het museum word je als bezoeker meegenomen naar de oprichting van het Korps Mariniers in 1665 tot aan de Koude Oorlog en ervaar je het dagelijks leven van een marinier. 

Voor scholen
Het Mariniersmuseum biedt verschillende activiteiten aan voor leerlingen in het basisonderwijs. Denk aan een rondleiding door het museum waarbij leerlingen leren over de geschiedenis van zeesoldaten als Michiel de Ruyter. Ook kunnen ze ervaren hoe het is om een marinier te zijn of een echte militair ontmoeten en hem vragen stellen. In overleg kan een interactieve rondleiding of workshop ontwikkeld worden bij een bepaald thema, zoals de Tweede Wereldoorlog, Gouden Eeuw, water, techniek of vrijheid.

Meer informatie
Bekijk het totale aanbod voor het basisonderwijs hier.

Mariniersmuseum

Bezoekadres: Wijnhaven 7 – 13, 3011 WH  Rotterdam

Contactpersoon: Elvira Visser

Telefoonnummer: 010 4129600

E-mailadres: Educatie@mariniersmuseum.nl

Niveau: PO 6-8

Groepsgrootte: Min. 10 • Max. 30

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Mens & Maatschappij

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.