KINO

KINO is het nieuwe filmtheater in het centrum van Rotterdam. De kern van KINO vormt kwaliteitsfilm, met een wisselend filmaanbod van arthouse tot blockbusters en van shorts tot klassiekers. KINO is gevestigd in het oude pand van Lantaren/Venster, dat al meer dan honderd jaar een verzamelplek is voor muziek, theater en film. Met 4 zalen met 66 tot 210 stoelen is KINO een prettig alternatief voor grote commerciële bioscopen, en een manier om kinderen ook met diverse films in aanraking te laten komen.

In het weekend en op woensdagmiddag vertoont KINO de beste kinderfilms. Voor scholen biedt KINO in samenwerking met de filmfestivals IDFA en Cinekid constant een actueel aanbod van prachtige kinderfilms met lesprogramma’s, voor kinderen en scholieren van alle leeftijden.

IDFA-schoolvoorstellingen (evt incl. lespakket en moderator)
Vanaf de start van het Internationale Documentaire Festival Amsterdam (14 november 2018) is het mogelijk om gedurende het hele jaar verschillende filmblokken te boeken. Deze speciaal samengestelde programma’s zijn thematisch en bieden het beste uit het grote aanbod van ’s werelds grootste documentairefilmfestival. Daarnaast biedt IDFA lesmateriaal voor leraren om het filmblok in de klas voor- en na te bespreken en biedt KINO de mogelijkheid een nagesprek of opdracht in de bioscoopzaal te modereren. 

Zie hier het filmaanbod van IDFA (allen incl. lesmateriaal)

Cinekid-schoolvoorstellingen
Cinekid is hét kinderfilmfestival van Nederland en vertoont elk jaar in oktober in Amsterdam de allerleukste kinderfilms van over de hele wereld. Onder de noemer Cinekid on Tour ontwikkelt Cinekid ook lesprogramma’s bij een aantal van hun films, welke in KINO te boeken zijn.

Zie hier het filmaanbod van Cinekid (incl. lesmateriaal).

 


KINO

Bezoekadres: Gouvernestraat 129-133, 3014 PM  Rotterdam

Contactpersoon: Frank Groot

Telefoonnummer: 010 2681160

E-mailadres: info@kinorotterdam.nl

Niveau: PO SO 1-8

Groepsgrootte: Min. 20 • Max. 210

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.