KINO

KINO is het nieuwe filmtheater in het centrum van Rotterdam. De kern van KINO vormt kwaliteitsfilm, met een wisselend filmaanbod van arthouse tot blockbusters en van shorts tot klassiekers. KINO is gevestigd in het oude pand van Lantaren/Venster, dat al meer dan honderd jaar een verzamelplek is voor muziek, theater en film. 

Voor scholen
Voor scholen biedt KINO in samenwerking met de filmfestivals IDFA en Cinekid constant een actueel aanbod van prachtige kinderfilms met lesprogramma’s, voor kinderen en scholieren van alle leeftijden.

- IDFA: Deze speciaal samengestelde programma’s zijn thematisch en bieden het beste uit het grote aanbod van het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam. Daarnaast biedt IDFA lesmateriaal voor leraren om het filmblok in de klas voor- en na te bespreken en biedt KINO de mogelijkheid een nagesprek of opdracht in de bioscoopzaal te doen. Zie hier het filmaanbod van IDFA.

- Cinekid: hét kinderfilmfestival van Nederland. Onder de noemer Cinekid on Tour ontwikkelt het festival lesprogramma’s bij een aantal van hun films. Ook in KINO zijn die programma's te boeken. Zie hier het aanbod.

Meer informatie 
Kijk op de website van KINO. 

 


KINO

Bezoekadres: Gouvernestraat 129-133, 3014 PM  Rotterdam

Contactpersoon: Frank Groot

Telefoonnummer: 010 2681160

E-mailadres: info@kinorotterdam.nl

Niveau: PO SO 1-8

Groepsgrootte: Min. 20 • Max. 210

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.