Het Nieuwe Instituut

Home > Bestemmingen > Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is dé plek voor architectuur, design en digitale cultuur. Kinderen en jongeren onderzoeken in dit museum hoe ontwerpers werken en ontdekken dat zij zelf de ontwerpers van de toekomst zijn.

In de onderwijsprogramma’s van Het Nieuwe Instituut worden leerlingen uitgedaagd om nieuwe producten en materialen te onderzoeken. Hierbij wordt ook ingegaan op minder tastbare zaken zoals technieken en digitalisering. Leerlingen leren kritisch te kijken naar hun eigen leefwereld. Door te experimenteren, oplossingsgericht te denken en samen te werken, leren leerlingen ontwerpvaardigheden die niet alleen relevant zijn voor creatieve vakgebieden, maar tegenwoordig essentieel zijn voor een breed scala aan beroepen en opleidingen.

De onderwijsprogramma's van Het Nieuwe Instituut zijn toekomstgericht en zetten in op de ontwikkeling van 21st century skills. Dit zijn bijvoorbeeld samenwerken, creativiteit, communiceren, ICT-geletterdheid, kritisch en probleemoplossend denken, sociale- en culturele vaardigheden. De programma's worden vormgegeven volgens de principes van onderzoekend en ontwerpend leren en ondersteunen de ontwikkeling van diverse kerndoelen in het onderwijs.

Stap met Ontwerp mee aan de toekomst in de schoenen van de ontwerper en ervaar zelf hoe je een andere wereld mogelijk kunt maken met vernieuwende ontwerpen. Ontdek Huis Sonneveld in Huis in Verandering en maak extra ontwerpen voor deze bijzondere villa. Duik tijdens Archief Exclusief in een van de grootste architectuurcollecties ter wereld en laat zien hoe alles om je heen ook anders vorm kan krijgen. Of ontwikkel prototypes in Start-up waar je eigen video’s bij maakt.

Bekijk het volledige programma-aanbod op de website van Het Nieuwe Instituut.


Het Nieuwe Instituut

Bezoekadres: Museumpark 25, 3015 CB  Rotterdam

Contactpersoon: Annemiek Snelders

Telefoonnummer: 010 4401296

E-mailadres: a.snelders@hetnieuweinstituut.nl

Niveau: PO 5-8

Groepsgrootte: Min. 10 • Max. 30

Leergebieden:

Natuur & Techniek

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.