het Keringhuis

Home > Bestemmingen > het Keringhuis

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water, is hét interactieve informatiecentrum over hoogwaterbescherming in Zuid-Holland. Het centrum bevindt zich naast de grootste beweegbare stormvloedkering ter wereld, de Maeslantkering. Een groot gedeelte van Nederland — en Rotterdam — bestaat uit water. Veel van deze gebieden liggen beneden de zeespiegel. Daarom zijn innovaties, zoals deltawerken, essentieel in de bescherming tegen overstromingen en in het voorkomen van hoogwaterschade. Het Keringhuis belooft leerlingen een leerzame en interactieve kennismaking met hoogwaterbescherming in de regio Rotterdam en omstreken.

Hoe houden we droge voeten?
Een rondleiding bij het Keringhuisduurt 1,5 uur en start met een klokhuis-film van 15 minuten. Daarna laat de rondleider, aan de hand van animaties, meer zien over ons Nederlandse watermanagement. De rondleiding wordt afgesloten met een wandeling op het terrein van de Maeslantkering en een uitleg over de werking van deze reusachtige constructie. Een excursie naar het Keringhuis sluit naadloos aan op de aardrijkskundelessen voor bovenbouw basisonderwijs.


het Keringhuis

Bezoekadres: Maeslantkeringweg 139, 3151 ZZ   Hoek van Holland

Contactpersoon: Jeroen Kramer

Telefoonnummer: 088 7970630

E-mailadres: kramer@keringhuis.nl

Niveau: PO (V)SO 4-8

Groepsgrootte: Min. 5 • Max. 150

Leergebieden:

Natuur & Techniek

Mens & Maatschappij

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.