Educatieve Tuin Essenburgsingel

Over Educatieve Tuin Essenburgsingel
De Essenburgsingel is een educatieve tuin, die zich ontwikkeld heeft tot een unieke plek waar van alles gebeurt. Deze ‘voedseltuin’ is een combinatie van een klassieke tuin met groenten en sierbloemen en een natuurtuin met biotopen en creatieve speelelementen. Met een deel van de oogst wordt door de klas op de tuin gekookt. Het hele jaar lang kunnen leerlingen aan de slag met activiteiten waarbij beleven, ontdekken en leren centraal staan.


De tuin aan de Essenburgsingel heeft ook een belangrijke wijkfunctie. De tuin is dan ook vrij toegankelijk voor publiek. Bezoekers kunnen genieten van de pompoentuin, de kruidentuin, granentuin en de bloementuin. De oogst wordt verwerkt in lokale producten zoals soep, wierook, kruidenazijn, vogelvoer en een bloemen herbarium. Het is ook mogelijk de kruiden te plukken om mee naar huis te nemen.

Meer informatie?
Deze locatie biedt maatwerk voor zowel eenmalige als uiteenlopende lessen en natuuractiviteiten over thema’s zoals insecten, bloemen en groente bereiden en proeven. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te verkennen.


Educatieve Tuin Essenburgsingel

Bezoekadres: Essenburgsingel 59, 3022 EA  Rotterdam

Contactpersoon: Tom van Wanum

Telefoonnummer: 010 4763869

E-mailadres: etessenburgsingelsenc@rotterdam.nl

Niveau: PO (V)SO 1-8

Groepsgrootte: Min. 5 • Max. 25

Leergebieden:

Natuur & Techniek

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.