Educatieve Tuin De Enk

Over Educatieve Tuin de Enk
De Enk is een educatieve tuin, die zich ontwikkeld heeft tot een unieke plek waar van alles gebeurt. De tuin is vlak na de tweede wereld oorlog in Vreewijk opgezet als ‘voedseltuin.’ Deze tuin is een combinatie van een klassieke tuin met groenten en sierbloemen en een natuurtuin met biotopen en creatieve speelelementen. Een gedeelte van de tuin ingericht op basis van ‘permacultuur’. Dit zorgt voor lokaal, vers en gezond voedsel wat met respect voor mens en aarde gegroeid is. Een seizoen lang kunnen leerlingen aan de slag met activiteiten waarbij beleven, ontdekken en leren centraal staan.


Door de lange geschiedenis en de vele activiteiten heeft de tuin veel betekenis voor buurtbewoners. Er worden regelmatig cursussen en workshops gegeven over voedsel, de natuur en milieubewustzijn. De Enk wil door leren, inspireren en samenwerken het duurzame denken en doen en de sociale cohesie in Rotterdam versterken. Op de Enk groeien niet alleen gezonde groenten, ook mensen bloeien er op!


Meer informatie?
Deze locatie biedt maatwerk voor zowel eenmalige als uiteenlopende lessen en natuuractiviteiten over thema’s zoals insecten, bloemen en groente bereiden en proeven. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te verkennen.


Educatieve Tuin De Enk

Bezoekadres: Enk 182, 3075 VC  Rotterdam

Contactpersoon: Corien Bijl

Telefoonnummer: 010 2673760

E-mailadres: ETEnksenc@rotterdam.nl

Niveau: PO (V)SO 1-8

Groepsgrootte: Min. 8 • Max. 35

Leergebieden:

Natuur & Techniek

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.