Chabot Museum

Home > Bestemmingen > Chabot Museum

Over het Chabot Museum
Het Chabot Museum is een kleinschalig, intiem museum waarin beeldende kunst, architectuur en (Rotterdamse) geschiedenis samenkomen. Het educatieaanbod bestaat uit verschillende lessen van 60 of 90 minuten. Deze passen bij de belevingswereld van de leerlingen, zowel in het primair onderwijs als het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Een villa vol Kunst! (groep 3 t/m 5)
Kunst kijken wordt een hele beleving door de schilderijen samen tot leven te brengen met geluid of door een beeld na te apen. De leerlingen gaan in gesprek met de museumdocent en filosoferen over de binnen- en buitenkant van de witte, moderne villa, over verzamelingen, over wat een museum is, wat kunst is, wat een kunstenaar doet, wat de taal is van een lijn en wat de betekenis kan zijn van vormen en kleuren.

Heeft Rotterdam een Hart? (groep 6 t/m 8)
Deze museumles gaat in op thema’s als oorlog en vrede, naar aanleiding van Henk Chabot, in het bijzonder het schilderij Brand van Rotterdam (1940) en Vluchtelingen (1943). Wat was de invloed van de oorlog op de stad en wat betekent wederopbouw? Deze les sluit goed aan bij de geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van activerende werkvormen leren de leerlingen dat een kunstwerk bijzondere vragen kan oproepen en antwoorden kan geven.

Meer informatie?
Het Chabot Museum biedt ook programma’s op maat aan. Zie de website voor meer informatie over de educatieve programma's.


Chabot Museum

Bezoekadres: Museumpark 11, 3015 CM  Rotterdam

Contactpersoon: Jisca Bijlsma

Telefoonnummer: 010 4363713

E-mailadres: j.m.bijlsma@chabotmuseum.nl

Niveau: PO (V)SO 1-8

Groepsgrootte: Min. 12 • Max. 30

Leergebieden:

Mens & Maatschappij

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.