Home > Over Buzz010 > De organisatie > Meer over KCR

Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) is de brug die onderwijs en cultuur met elkaar verbindt in één van de meest dynamische steden van ons land. Zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen met cultuuronderwijs in aanraking laten komen; dat is onze passie. Omdat duurzaam cultuuronderwijs leerlingen klaar maakt voor de eenentwintigste-eeuwse maatschappij. Die vraagt immers om creativiteit, verbeeldingskracht en flexibiliteit. Goed cultuuronderwijs op de Rotterdamse scholen is ook van belang voor de stad als geheel. Het houdt haar aantrekkelijk voor iedereen die de brede ontwikkeling van kinderen een warm hart toedraagt.

Sinds 2011 is het KCR een onafhankelijk centrum, gesubsidieerd door de gemeente Rotterdam. Deskundig en betrouwbaar. Het heeft meer dan 25 jaar inhoudelijke en procesmatige expertise in zijn bagage. Alle tweedelijns vraagstukken zijn  welkom, zoals advies, begeleiding en professionalisering. Het KCR inspireert, stimuleert en motiveert het onderwijs, culturele instellingen, beleidsmakers en bestuurders. Ook regisseert en faciliteert KCR het Cultuurtraject Rotterdam, een basisaanbod voor scholen waarin 43 culturele instellingen deelnemen. Het daadwerkelijk aanbieden van lessen behoort tegenwoordig tot de verantwoordelijkheid van andere organisaties in de stad.

Scholen worden geadviseerd en ondersteund bij het inrichten van hun cultuuronderwijs. KCR helpt ze met de opdracht van het Ministerie van OC&W: het ontwerpen en invoeren van langere leerlijnen voor cultuuronderwijs. Dat doet het vanuit hun eigen visie en cultuur. En zo, dat ze zelf de regie kunnen nemen. Culturele instellingen worden gecoacht om van een aanbod-gestuurde tot een vraag-gestuurde aanpak te komen. Gericht op inbreng, in plaats van het afzetten van producten. Met nieuwe methodiek en nieuwe deskundigheid.

Drie uitgangspunten bepalen bij dit alles de richting. Ten eerste het kind, dat staat centraal. Ten tweede een creatief samenspel tussen kunstenaars en leerkrachten. En ten derde een duurzame verankering van cultuuronderwijs in het curriculum van scholen.

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.