VERSLAG: Mytylschool De Brug doet sinterklaasinkopen in Alexandrium

28 november 2019

De tijd van cadeautjes en gezelligheid is aangebroken en daar speelde Mytylschool De Brug vorige week slim op in! Leerlingen gingen met Buzz010 naar Alexandrium om daar sinterklaasinkopen te doen. 

"Wat een leuke en gezellige dag hebben wij met elkaar gehad," vertelt leerkracht Anoushka Hoen na afloop. "We trekken ieder jaar lootjes in de klas en daar hoort het kopen van cadeautjes natuurlijk bij. Door naar Alexandrium te gaan, gaan de leerlingen ook aan de slag met leergebieden als wiskunde en sociale vaardigheden."

Rolstoelen
In de klas zitten vier leerlingen in een rolstoel dus die werden voor vertrek eerst met een lift in de Buzz010-bus gezet en geïnstalleerd. "We gingen met een grote touringcar dus het paste allemaal precies", vertelt Anoushka. Leerling Misha laat weten: "Ik vond de busreis heel gezellig en ik vond het vooral heel leuk dat ik naast mijn beste vriendin mocht zitten."

Cadeautjes
Eenmaal bij het winkelcentrum werd de klas in groepjes verdeeld en gingen leerlingen de winkels langs om aan de hand van de verlanglijstjes mooie cadeautjes te kopen voor elkaar. "Af en toe moesten we ze er wel even aan herinneren dat niet alle cadeautjes te vinden zijn in de speelgoedwinkel", zegt Anoushka lachend.

Geslaagd
Na 1,5 uur was iedereen geslaagd. De cadeautjes varieerden van toiletartikelen tot chocola en van stuiterballen tot pennen. Farah is blij met haar bodylotion en twee parfummetjes. "Ik hoop dat de andere mijn cadeautjes ook leuk vinden." Ibrahim: "Ik heb geleerd hoe het is om te winkelen met een groep met alleen vrouwen." Sannah: "Ik weet nu hoe betalen in een winkel werkt en wat alles kost."

Buzz010
Mytylschool De Brug maakt vaker gebruik van Buzz010. "Het is voor onze school een uitkomst omdat de schoolbusjes die we hebben druk bezet zijn. Die busjes gebruiken we vooral om op en neer te rijden naar andere locaties en het zwembad. Zeker als je met het ov moet, heb je hulp nodig van ouders en die kunnen niet altijd. Buzz010 neemt op dat gebied de zorgen uit handen."

Wil je meer informatie over wat Buzz010 kan betekenen voor jouw (SO) school? Neem dan gerust contact op!

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.