Maak kennis met buschauffeur Lars

14 november 2019

De buschauffeurs van Buzz010 zijn een grote hit. 'Ze maken er echt een feestje van in de bus' krijgen we terug van verschillende scholen. Tijd om kennis te maken met buschauffeur Lars van der Struif (25). Hij rijdt regelmatig kinderen rond voor Buzz010.

"Het is ontzettend leuk om voor Buzz010 te rijden," zegt Lars die nu 1,5 jaar als buschauffeur bij Nooteboom Tours werkt. "Het is zo afwisselend. De ene keer rijd ik kleine kleuters rond die nog nooit in een bus hebben gezeten. De andere keer zijn het oudere leerlingen die al wat meer weten, maar ook ondeugender zijn."

Strand
Lars kan ik zich helemaal vinden in de gedachte achter Buzz010: kinderen laten leren buiten het klaslokaal. "Het is mooi om te zien dat leerlingen door Buzz010 volop nieuwe ervaringen opdoen. Laatst reed ik een groep leerlingen van en naar het strand. Een aantal kinderen was nog nooit op het strand geweest. Bij terugkomst gingen ze helemaal uit hun dak, zo enthousiast waren ze."

Deur
De busritten voor Buzz010 pakt Lars net wat anders aan dan een 'normale' rit. "Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat ik altijd met de deur van de bus naar de kant van de school parkeer zodat de kinderen makkelijk en veilig in en uit kunnen stappen. Als ik daarvoor een stukje moet omrijden, doe ik dat gewoon."

Feestje  
Het leuke van Buzz010 is dat de excursie vaak al in de bus begint. Er staat een muziekje op of de leerkracht vertelt leuke dingen door de microfoon. "We proberen er echt een feestje van te maken. We hebben Spotify in de bussen dus muziek is altijd een optie. Extra leuk vind ik het als op een gegeven moment iedereen meezingt. Kinderen voor Kinderen slaat altijd goed aan."

Veiligheid
Natuurlijk is het de bedoeling dat het gezellig is in de bus, maar het allerbelangrijkste vindt Lars de veiligheid. "Ik controleer altijd of iedereen zijn gordel om heeft en als het te druk is in de bus laat ik de leerlingen op een leuke manier weten dat het wat rustiger moet. Ik ben ook jong geweest dus ik snap het enthousiasme van de leerlingen echt wel."

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.