Eerste busrit na versoepelingen een feestje

03 juli 2020

Van kanoën en vlotten bouwen tot survivallen in het bos. De eerste busrit van Buzz010 sinds de versoepelingen ging naar Outdoor Valley in Bergschenhoek. Basisschool De Klaver boekte de excursie en samen met de leerlingen maakten we er een feestje van!

Met een uitbundig versierde bus vol vlaggetjes en slingers arriveren de leerlingen van groep 8 vroeg in de ochtend bij Outdoor Valley. Ook de uitgerolde rode loper en confetti verraden dat dit niet om zomaar een busrit gaat.

Drie maanden
Na drie maanden stilstaan door de coronacrisis, kunnen we bij Buzz010 weer doen wat we het liefste doen. Rotterdamse leerlingen vervoeren naar leuke, leerzame activiteiten in de omgeving zodat ze mooie ervaringen op kunnen doen buiten het klaslokaal. Deze eerste busrit sinds de versoepelingen was daarom een feestje waard.

Busrit  
"Wat heb ik het geluid van kletsende kinderen in de bus gemist," zegt buschauffeur Lars als hij de bus uitstapt. "Ik heb de muziek zelfs zachter gezet zodat ik het beter kon horen." Voor kinderen geldt dat ze geen 1,5 meter afstand hoeven te houden van elkaar. De bussen van Buzz010 kunnen daarom weer op volle bezetting worden gebruikt. Lees hier alles over de veiligheidsmaatregelen.

Vlot bouwen
Na het welkomspraatje worden de leerlingen in drie groepen over de activiteiten verdeeld. De ene groep stort zich op het bouwen van een vlot, de andere groep duikt het bos in voor een survivaltocht en de derde groep haast zich naar de kano's voor een rondje waterpret. Zeker bij het vlot bouwen gaat het er serieus aan toe. "Deze knoop heb ik net geleerd, dus ik doe niet zomaar wat," laat leerling Liza weten terwijl ze twee houten balken aan elkaar vast probeert te maken met touw. "Tot nu toe vind ik het heel leuk, maar aan de andere kant vind ik het ook jammer dat we niet op kamp kunnen."

Kamp
Eigenlijk zouden de leerlingen van groep 8 op kamp gaan, maar het coronavirus gooide roet in het eten. "Om hun laatste weken op de basisschool toch leuk af te sluiten, hebben we verspreid over drie weken verschillende activiteiten bedacht en Outdoor Valley is er daar één van," legt juf Margreet uit. "Mooi vind ik dat de meesten uit de klas nog nooit hebben gekanood of een vlot hebben gebouwd. Die ervaring geven we ze op deze manier toch mooi mee."

Kano
"Ik was eigenlijk wel heel benieuwd hoe op kamp gaan zou zijn, want dat heb ik nog nooit gedaan," vertelt Nigiano onderweg van de kano's naar het survivallen. "Maar nu doen we ook dingen die we op kamp hadden kunnen doen, dus dat maakt veel goed. Het kanoën was heel leuk en grappig, want er viel zelfs iemand in het water!"

Succes
Na afloop van de excursie hoorden we van de school dat de kinderen het erg naar hun zin hadden gehad. De activiteiten waren een waardige vervanging van het schoolkamp. Ook de busrit was een groot succes want een leerling zei: "Juf, gewoon in de bus en dan samen kletsen vond ik ook al heel leuk."

Gratis busritten
Wil je ook nog op pad met je leerlingen voor de zomervakantie of juist een rit boeken voor volgend schooljaar? Let dan goed op want er geldt een mooie actie waarbij we tot 31 december 2020, 500 gratis busritten weggeven! Hier lees je daar alles over. Neem vooral contact met ons op als je vragen hebt, we helpen graag.

Foto's: Dimitri Hakke

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.