Een haan op de kerktoren en kippen die eieren geven: op excursie met Buzz010

23 november 2018

Onlangs ging projectcoördinator, Eelke Bosman, mee op excursie naar Kinderboerderij De Wilgenhof. Wat heeft ze daar ontdekt? Lees haar blog.

Vanochtend was het dan eindelijk tijd om met Buzz010 mee te gaan met het 'uitstapje naar de kinderboerderij' zoals een van de kinderen het zo mooi omschreef. Juf Elisa wilde me maar wat graag laten kennis maken met haar groep 1&2 en vertellen over hoe blij ze is met Buzz010. In de klas ben ik warm onthaald met een 'wat fijn dat u er bent, juf' en 'gaat u met ons mee met de bus?'.

Met 25 kinderen, juf Elisa, 5 ouders en ikzelf liepen we naar de opstapplaats van de bus. Onderweg vertelde de juf dat ze dit anders met de tram had gedaan en liet ze me weten welke praktische drempels dat opwierp. Een behoorlijk stuk lopen naar de tramhalte, meerdere keren de weg oversteken en goedkoop is het ook niet. Reizen met Buzz010 is een stuk eenvoudiger en juf Elisa is er dan ook heel blij mee.

De ervaring begon voor de kinderen al onderweg: een jongen merkte de haan op de kerktoren op en een meisje mocht van zichzelf niet op de takjes staan, want dat was ‘lava’. Keurig op tijd leverde de buschauffeur ons af bij kinderboerderij De Wilgenhof voor een les pannenkoeken bakken. De kinderen leerden wat er in het beslag gaat, haalden melk en eieren bij de koeien en kippen vandaan, maakten samen beslag onder leiding van de meester van de kinderboerderij en bakten uiteindelijk pannenkoeken om ze vervolgens lekker op te eten.

Op kantoor kijk ik terug op een geslaagde ochtend. Buzz010 doet precies wat we willen: het neemt drempels weg om kinderen te laten leren buiten het klaslokaal. Want er gaat niets boven het zien van de boerderijdieren, het proeven van de pannenkoeken en het ruiken van de baklucht in je kleding. Ook ik ben een mooie ervaring rijker! 

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.