Droomexcursie voor basisschool De Provenier een groot succes

18 juli 2019

Klas 4a van basisschool De Provenier had maandag 15 juli een topdag want het was tijd voor de droomexcursie! De leerlingen hebben naar plastic gevist op de Rotte met Plastic Whale en gezocht naar waterdiertjes tijdens een natuurles van WaterWijzer. Dit alles naar aanleiding van de droomexcursiewedstrijd die Buzz010 had uitgezet waarbij alle klassen uit het Rotterdamse primair onderwijs hun ultieme excursie konden bedenken en insturen.

Wedstrijd
De leerlingen van de winnende klas 4a van De Provenier baseerden hun wens op het thema recyclen omdat ze daar veel over hebben geleerd de afgelopen periode. Met de droomexcursiewedstrijd wilde Buzz010 het primair onderwijs enthousiasmeren om nog meer leermomenten te creëren buiten het klaslokaal.

Gastles
De dag begon op school met een interessante les van Sadeet van WaterWijzer over waterdiertjes. Ze vertelde de leerlingen over hoe je schoon water kunt herkennen aan de hand van wat erin leeft. Zo leerden de kinderen onder andere dat als je de kokerjuffer tegenkomt, je te maken hebt met erg schoon water. Een week eerder gaf Sandra van Plastic Whale een gastles dus de kinderen wisten al veel over het onderwerp. Na de les was het tijd om met de gezellige Buzz010-bus naar de Crooswijksebocht te gaan.

Vissen naar plastic
In kleurrijke sloepen, gemaakt van gerecyclede plastic flessen en doppen, gingen de leerlingen het water op om hun steentje bij te dragen aan het verminderen van de ‘plastic soep’. Met behulp van schepnetten, grijpers en een grote hark werd er van alles uit het water gevist: van ballonnen en piepschuim tot plastic tasjes en allerlei verpakkingen. Het was aan de kinderen om het plastic te spotten. Zagen ze iets drijven dan voer schipper Michiel er naar toe zodat het uit het water gehaald kon worden. Tegen het einde werd gevraagd wat het gekste voorwerp was dat de leerlingen uit het water hadden gevist. Het antwoord was: ‘een lege bus Pringles.’

Waterdiertjes
Ook de vangst bij het zoeken naar waterdiertjes was groot. De leerlingen gingen in tweetallen aan de slag met een schepnet, bak met water en een insectenpotje met vergrootglas. Al snel was het raak en had een tweetal een grote bloedzuiger te pakken. Ook kikkervisjes en slakken werden uit het water gevist.

Succes
Zowel de leerlingen als leerkrachten en organisaties hadden een leuke dag. Als bedankje voor hun inzet kregen de leerlingen een mooie oorkonde om in de klas op te hangen. Een aantal kinderen vond het zelfs zo leuk dat ze het liefst nog langer wilde blijven. Juf Ina Wernsen vindt Buzz010 echt een uitkomst: “Fijn om zo zonder zorgen over vervoer van deur tot deur op stap te kunnen. Ook is de busreis op zich al een belevenis voor de leerlingen.” Sandra liet weten: “Mooi dat door Buzz010 ook kinderen uit andere wijken deel kunnen nemen aan de activiteiten van Plastic Whale en WaterWijzer.”

Boeken
Wil je ook een leerzame excursie regelen voor leerlingen van jouw school? Dat kan, want het boeken van busritten voor schooljaar 2019-2020 is al volop mogelijk. Bekijk hier het aanbod!

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.