Dit is het schoolprogramma van IFFR in juni

20 april 2021

Dit jaar bezoek je IFFR met je leerlingen van 2 t/m 6 juni. Met een aangepast schoolprogramma verdeeld over drie locaties zorgt de organisatie ervoor dat alles veilig verloopt. Met de films in het schoolprogramma leren leerlingen kritisch, creatief en begrijpend kijken en verplaatsen ze zich in verhalen van over de hele wereld. 

Groep 1/2 - Venster op de wereld

In samenwerking met LantarenVenster heeft IFFR een filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema samengesteld voor de allerkleinsten. Een presentator gaat op speelse wijze in gesprek met de kinderen voor en na de filmvertoning. Bij het filmprogramma hoort digitaal lesmateriaal. Volgend schooljaar vindt deze activiteit plaats vanaf oktober. 

Groep 6/7/8 - Festival Boothcamp 'Nieuwe horizon'

Een filmles én een festivalbezoek. Een IFFR-docent komt naar school om de leerlingen te enthousiasmeren voor films van over de hele wereld. De shortfilms die de leerlingen vervolgens kijken op een van de locaties hebben allemaal te maken met personages die iets nieuws beleven waardoor hun wereld verandert. De filmles is interactief en stimuleert kritisch kijken en mediawijsheid bij de leerlingen.

Animatie Variaties
Dit programma is een bijzondere samenwerking tussen IFFR, Rotterdams Philharmonisch Orkest en SKVR en gaat over het thema vriendschap. Leerlingen maken een eigen animatie op de symfonische muziek van Edward Elgar en filmmaker Marlies van der Wel begeleidt ze daarbij. 

Veiligheid
Om ieders veiligheid te waarborgen houdt IFFR een maximum van 30 leerlingen per voorstelling aan. Dit aantal kan nog wijzigen aan de hand van de maatregelen die op dat moment gelden. Verder zijn er drie locaties waar de films worden gedraaid dit jaar: Pathé Schouwburgplein, LantarenVenster en KINO.

Boeken
Je kunt de programma's boeken via de website van IFFR.

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.