Deze buitenbestemmingen kun je veilig bezoeken

08 april 2021

Veel bestemmingen zijn nog dicht, maar buiten is wel al veel mogelijk. Omdat we je graag inspireren met wat wel kan, hebben we verschillende buitenbestemmingen verzameld die groen licht hebben gekregen om activiteiten te organiseren.

De Stad Uit: Zeedier vissenEiland van Brienenoord of Zuiderparkspelen

Leerlingen waaien lekker uit aan het strand en leren alles over Kornet vissen of wanen zich in een andere wereld als ze het eiland van Brienenoord opgaan. Op 28 mei kunnen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 meedoen aan de Parkspelen in het Zuiderpark. De Stad Uit zorgt ervoor dat op elke locatie de maatregelen nageleefd worden door te werken met een coronaprotocol. Zo is er een coronacoach die alles in de gaten houdt, zijn er looproutes en wordt er op locaties met meerdere activiteiten gewerkt met een roulatiesysteem zodat er niet teveel kinderen bij elkaar staan.  

Vereniging Buitenspelen

Zowel op het land als in het water kunnen kinderen zich volledig uitleven. Zo kunnen ze hun eerste ervaringen opdoen als surfer bij De Surfschool, zoveel mogelijk punten verzamelen bij een stoere zeskamp op het strand, racen met een blowkart of met sandboards de duinen afglijden. Ook is het mogelijk om een schoolkamp te organiseren op deze locatie. Omdat alle activiteiten op grote oppervlakte plaatsvinden is het naleven van de 1,5 meter afstand goed te doen. En alle activiteiten vinden buiten plaats.

’n Bries

Twee kunstenaars, een theatermaker en een dichter bieden de kinderen een cultuurbeleving in de natuur op het Brienenoordeiland. Een ervaring waarbij ze ontdekken wat de natuur te bieden heeft en het begrip theater leren kennen. De uitvoering vindt zowel in het najaar als het voorjaar plaats. Om alles veilig te laten verlopen heeft 'n Bries de groepen verkleind naar maximaal 30 leerlingen en worden alle instructies duidelijk uitgelegd en herhaald. Om het speels en luchtig te houden komen de veiligheidsmaatregelen op een grappige manier terug in het theaterspel.

Kinderboerderijen

Van kennismaken met traditionele boerderijdieren zoals koeien en schapen tot lessen over de natuur. Leerlingen beleven een leerzaam en leuk dagje uit in de buitenlucht. Natuurstad Rotterdam heeft ervoor gezorgd dat alle lessen buiten plaatsvinden, dat schoolklassen niet tegelijk aanwezig zijn en hanteert de basisregels. 

Educatieve tuinen

Kinderen ontdekken op speelse wijze de natuur aan de hand van kiemende zaden, insecten en kriebelbeestjes. In de verschillende lessen van Natuurstad Rotterdam komt alles aan bod van het zaaien en oogsten tot aan het verwerken van de oogst. Dit laatste, omdat het verwerken van alles wat geoogst is, een belangrijk onderdeel van het schooltuinprogramma is. We laten de kinderen zien waar het voedsel vandaan komt en hiervan maken ze uiteindelijk ook zelf een maaltijd op de schooltuin. Ook hier vinden alle lessen buiten plaats, worden de basisregels nageleefd en wordt er extra opgelet dat alle materialen en gereedschappen goed worden ontsmet na gebruik. 

Plastic Whale

Behalve het vissen naar plastic, is het ook mogelijk om met groep 6 t/m 8 mee te doen aan de ROTTErdam Experience in de Crooswijksebocht. Het programma duurt ongeveer 4 uur en bestaat uit: plasticvissen, waterdiertjes zoeken, kanoën en kunst maken van opgevist plastic. Naast de standaard  coronamaatregelen wordt in overleg met leerkrachten afgesproken waar rekening gehouden mee dient te worden.

De Speeldernis

Leerlingen worden uitgedaagd om te klimmen, te rennen, te bouwen en te sjouwen in deze grote natuurspeeltuin. Door hun zintuigen te gebruiken en te bewegen leren ze spelenderwijs wat de natuur te bieden heeft. Alle activiteiten vinden buiten plaats en de basisregels worden nageleefd. 

Andere bestemming?

Ook dat is mogelijk! Rotterdam heeft veel moois te bieden, ook buiten. Denk aan openbare buitenruimten zoals het strand of het Kralingse Bos. Je kunt altijd een aanvraag doen voor een alternatieve bestemming. 

Meer weten over veilig op pad met Buzz010? Lees er alles over op deze pagina.

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.