De school uit en de stad in

11 februari 2019

Foto door: Dimitri Hakke

Buzz010 roept wedstrijd uit om leerlingen te laten leren buiten de school
In Rotterdam maken al 133 scholen gebruik van Buzz010, aanbieder van busvervoer naar educatieve excursiebestemmingen voor het Rotterdamse primair onderwijs. Samen boekten zij al 733 busritten voor 24.274 leerlingen naar 70 verschillende excursiebestemmingen. Maar er is nog ruimte voor veel meer. “We willen dat alle leerlingen in het basisonderwijs minstens twee keer per jaar een excursie doen om hun wereld te verbreden,” zegt Eelke Bosman, projectcoördinator van Buzz010. Op maandag 11 februari 2019 vond daarom een feestelijke lancering plaats van een wedstrijd om nog veel meer leerlingen de school uit en de stad in te krijgen. Deze werd ingeluid samen met klas 5b van De Driemaster in Hoek van Holland die een workshop kwamen volgen in het Nederlands Fotomuseum dankzij Buzz010. Wethouder Judith Bokhove van jeugd, taal en mobiliteit was aanwezig bij deze aftrap en staat volledig achter deze doelstelling.

Voor alle scholen is het mogelijk busvervoer te regelen voor een zeer aantrekkelijk tarief. Buzz010 verlaagt hiermee de drempel en creëert gelijke kansen voor alle leerlingen. Na de vliegende start waarbij zich al veel scholen hebben aangesloten, is er nog ruimte voor groei. Met deze wedstrijd roept Buzz010 het primair onderwijs op om nog meer buitenschoolse leermomenten te creëren want er zijn nog genoeg busritten beschikbaar. Tot en met 15 april kunnen klassen een droomexcursie inzenden waarvan één winnaar wordt gekozen door een jury. Janniek van den Berg, leraar van het jaar basisonderwijs, en Frank van de Vrie, leraar van het jaar speciaal onderwijs, zijn onder andere jurylid. De winnende klas ziet haar droomexcursie in vervulling gaan. Ideeën kunnen ingestuurd worden via buzz010.nl/wedstrijd.

Leren buiten het klaslokaal biedt leerlingen de kans nieuwe ervaringen op te doen en theoretische kennis in de praktijk te toetsen. Buzz010 biedt een uitkomst voor alle Rotterdamse scholen binnen het primair onderwijs die vervoer nodig hebben naar educatieve excursiebestemmingenBuzz010 maakt zo de weg vrij voor extra, of nieuwe, buitenschoolse leermomenten. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen de Rotterdamse schoolbesturen, Stichting De Verre Bergen en de gemeente Rotterdam. Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) organiseert Buzz010.

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.