De Provenier wint droomexcursie!

27 juni 2019

Het was een flinke klus, maar toch is het de jury gelukt om een winnende klas te kiezen voor de droomexcursiewedstrijd van Buzz010. Klas 4a van basisschool De Provenier gaat er met de winst vandoor en gaat het water op met Plastic Whale: de organisatie die zich inzet voor plastic vrij water door ernaar te vissen.

Wat zou je met je klas willen doen als heel Rotterdam aan je voeten ligt? Om die vraag draaide de droomexcursiewedstrijd die Buzz010 lanceerde. Alle klassen uit het Rotterdamse primair onderwijs konden hun ultieme excursie bedenken en insturen. De jury had het zwaar, want er kwamen heel wat originele inzendingen binnen! Van een bezoekje aan De Ontdekhoek tot een rondleiding op SS Rotterdam.

De Provenier
De leerlingen van de winnende klas 4a van De Provenier baseerden hun wens op het thema recyclen omdat ze daar veel over hebben geleerd de afgelopen periode. 'Een mooi en actueel onderwerp', aldus de jury. Een bezoekje aan een afvalverwerkingsbedrijf gaat om veiligheidsredenen helaas niet lukken, maar Plastic Whale is een waardige vervanger! De kinderen krijgen o.a. les over de 'plastic soep' en gaan in sloepen de Rotte op om naar plastic te vissen.

Quote uit het juryrapport: “Wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven is dat de winnende klas gekozen heeft voor een leerzaam en actueel onderwerp: recyclen. Daarnaast vond de jury het ook belangrijk dat het ging om een Rotterdamse insteek.”

Droomexcursie
Eelke en Sophie van Buzz010 gingen persoonlijk langs bij De Provenier om het goede nieuws te vertellen aan de leerlingen. Bepakt met medailles en ballonnen stapten ze de klas binnen. Toen eenmaal duidelijk werd dat de klas de droomexcursie had gewonnen, konden de leerlingen hun geluk niet op. Ze hebben er zin in!


De Droomexcursie vindt plaats op maandag 15 juli. Houd de website in de gaten voor updates.

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.