Alle kinderen naar het museum!

23 oktober 2018

In het regeerakkoord staat dat alle kinderen tijdens hun schooltijd musea moeten bezoeken. Het Ministerie van OCW investeert vanaf 2019 structureel € 4,5 miljoen om dit mogelijk te maken. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de prestatiebox voor het primair onderwijs.

Elk schooljaar stelt het ministerie van OCW bedragen beschikbaar in de prestatiebox Primair Onderwijs. De prestatiebox is bedoeld om de kwaliteit van het onderwijs in het algemeen te verbeteren. Goed nieuws: voor het schooljaar 2018-2019 is een bedrag van € 11,87 per leerling voor cultuureducatie beschikbaar. Hier komt nu een bedrag van € 3 voor museumbezoek bovenop
. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt dat alle basisschoolleerlingen minimaal één keer in hun schooltijd naar een museum kunnen.

Basisscholen kunnen met deze extra middelen het museumbezoek bekostigen, zowel het vervoer als de rondleiding/educatieve activiteit. Daarmee wordt een (financiële) drempel weggehaald. Scholen mogen zelf kiezen welk museum zij bezoeken.

Meer informatie
Cultuur in een open samenleving, brief OCW dd 18 september)
Subsidie per leerling via de prestatiebox (2012-2020)

 

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.