5 verrassende bestemmingen waar je heen kunt met Buzz010

12 november 2019

Opzoek naar inspiratie voor een leuke, leerzame excursie voor je leerlingen? We hebben een aantal bestemmingen voor je verzameld die niet meteen voor de hand liggen, maar zeker de moeite waard zijn!

Kralingse Bos
De herfst is volop aan de gang dus is het Kralingse Bos een mooie plek om heen te gaan voor een herfstwandeling. We kregen afgelopen tijd van verschillende scholen het verzoek om hier met de bus heen te rijden zodat leerlingen konden ervaren hoe een bos eruit ziet, ruikt en voelt. Bovendien kunnen de kinderen hun verzamelde bosmaterialen weer gebruiken om te knutselen in de klas.

Euromast
Dit bekende Rotterdamse icoon kent iedereen, maar zie je misschien niet zo snel als excursiebestemming. Onlangs kregen we een aanvraag van een school om hierheen te gaan met de bus omdat de leerlingen Rotterdam dan van bovenaf konden bekijken. Ze waren bij aardrijkskunde bezig met het thema 'Zo ziet Nederland eruit' en wilden graag weten hoe het zit met de verdeling tussen natuur, bebouwing en water voor Rotterdam. Een leuke insteek!

Alexandrium
Ook een bezoekje aan een winkelcentrum kan een leuke educatieve excursie zijn. Kinderen leren omgaan met geld en hebben interactie met andere mensen. Een Rotterdamse speciaal onderwijsschool ging onlangs met Buzz010 naar Alexandrium om leerlingen inkopen te laten doen voor sinterklaas.  

Rechtbank
Een andere leerzame en interessante bestemming is de rechtbank. Zo kun je met een klein groepje leerlingen (max. 15) een openbare zitting bijwonen. De zaken van de politierechter zijn erg geschikt om leerlingen kennis te laten maken met ons rechtssysteem.

Rondrit door Rotterdam
Wil je het anders aanpakken? Dan is een rondrit door de stad met de bus ook een leuke optie. Leerlingen leren de stad kennen en komen wellicht op plekken waar ze niet eerder zijn geweest. We informeren je graag!

Heb je zelf ideeën voor een leuke excursie? Laat dat aan ons weten, dan bekijken we de mogelijkheden.

{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
Als je e-mailadres ({{ form.email }}) bij ons bekend is, hebben we je een e-mail gestuurd waarmee je je nieuwe wachtwoord kunt instellen.

E-mail niet ontvangen? Controleer je spamfolder of neem contact met ons (info@buzz010.nl) op om te controleren of het ingevulde e-mailadres wel gekoppeld is aan jouw school.

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.