Scrap XL

SCRAP geeft afvalmateriaal een tweede kans. Nu, 30 jaar later, is SCRAP een begrip op de Rotterdamse kaart voor industrieel restmateriaal, verassende workshops en op maat gemaakte decorontwerpen. Wie bij SCRAP binnenloopt waant zich als vanzelf in een oorspronkelijke omgeving. Een ‘garage-gevoel’ waar je, bij wijze van spreken niet weg kunt komen zonder je handen vuil te maken. Overal waar je kijkt liggen en hangen opgestapelde materialen. Deze omgeving zet je als vanzelf aan tot creativiteit, het sleutelwoord van SCRAP. Denken en handelen buiten de bestaande kaders, out of the box, wordt in deze omgeving een vanzelfsprekendheid.

Leerlingen worden tijdens de workshop meegenomen in vraagstukken over het milieu en afvalstromen. Wat betekent een schone omgeving, schone lucht, schoon water? Waarom is dat belangrijk en welke acties kunnen wij daarin ondernemen? Leerlingen leren over herkomst van restmaterialen, afvalscheiding en hergebruik van materialen. Gepresenteerd met verschillende materialen gaan leerlingen onderzoekend aan de slag en verwerken ze gekozen materiaal tot een “nieuwe” vorm als object of werkstuk. Dit kan vrij zijn maar er kan ook voor een thema gekozen worden.


Scrap XL

Bezoekadres: Schoterbosstraat 6c, 3032 CN  Rotterdam

Contactpersoon: Monique Eilertsen

Telefoonnummer: 06 28567535

E-mailadres: scrapxlshop@gmail.com

Niveau: PO SO 4-7

Groepsgrootte: Min. 5 • Max. 30

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Mens & Maatschappij

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.