Natuuravontuur landtong Rozenburg

De Stad Uit brengt kinderen uit stenige wijken naar het Rotterdamse platteland, waar zij een natuurervaring krijgen om nooit meer te vergeten. Zij struinen langs rivieroevers, gaan op pad met boswachters en ontdekken lokale landbouw. Kinderen, ouders en scholen worden zich bewust van het bestaan en de kwaliteit van natuur en platteland op een steenworp afstand van de stadse drukte.

Natuuravontuur landtong Rozenburg
Te midden van fabrieken, opslagtanks en een drukke vaarroute ligt een groene parel van de Rotterdamse haven: de Landtong Rozenburg. De natuur mag hier haar gang gaan en wordt nauwelijks verstoord door de mens.

Er loopt een fiets en -wandelpad door het gebied, maar daar hoef je niet op te blijven! Er zijn heel wat heuvels, bossen, struiken, vlaktes en poelen waar je zelf je pad naartoe mag maken. Klim in of over boomstammen, baan je weg door de modder, besluip en bespied de vele vogels, of ga op zoek naar waterdiertjes. Op de landtong hebben de kinderen een spannende en leerzame ochtend en leren zij van alles over bomen, eb en vloed en de dieren die hier leven. 

Onderweg ontdek je ruige natuur die wordt onderhouden door een grote kudde Schotse Hooglanders. Onderaan een vallei vraag je je plotseling af: is dit Rotterdam?

Wil je meer weten over deze excursie of ander aanbod van De Stad Uit, kijk dan op de website.


Natuuravontuur landtong Rozenburg

Bezoekadres: Noordzeeweg 6, 3181 ML  Rozenburg

Contactpersoon: Marijke Lammers

Telefoonnummer: 010 2236755

E-mailadres: marijke@destaduit.nl

Niveau: PO 6-8

Groepsgrootte: Min. 20 • Max. 50

Leergebieden:

Natuur & Techniek

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.