IFFR Internationaal Film Festival Rotterdam

Internationaal Film Festival Rotterdam
Het zeer diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en zo'n 2500 nationale en internationale filmprofessionals (regisseurs, filmproducenten, journalisten) veranderen Rotterdam tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) van 23 januari t/m 3 februari 2019 in een opwindende filmstad.

International Film Festival Rotterdam biedt schoolvoorstellingen aan leerlingen van het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs. IFFR is de plek waar leerlingen zich kunnen onderdompelen in een kleurrijk filmuniversum. De films geven de leerlingen een cultureel venster op de wereld. Leerlingen leren kritisch, creatief en begrijpend kijken en kunnen zich middels film verplaatsen in verhalen en personages van over de hele wereld. Een onuitwisbare ervaring waarbij film kijken een nieuwe betekenis krijgt.

Korte films tijdens IFFR (Groep 6 t/m 8)
Tijdens het festival verwelkomen we alle leerlingen van groep 6 t/m 8 met speciaal voor hen geselecteerde korte films. Het programma toont het medium film in al haar diversiteit, van animatie en fictie tot documentaire. Het programma wordt ingeleid door een presentator en achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan makers (indien aanwezig). De films worden begeleid met lesmateriaal. Het lesmateriaal bereidt de leerlingen voor op het bezoek aan het festival, de films en bevat leerzame (kijk)opdrachten. De voorstellingen sluiten aan bij de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs.

Nieuw: schoolvoorstellingen (Groep 1-2)
In de periode februari-juli 2019 bieden IFFR en LantarenVenster een prachtig filmprogramma met (inter)nationale kwaliteitscinema voor de allerkleinsten. Film is hét medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. Bij het filmprogramma wordt digitaal lesmateriaal aangeboden.

De meeste voorstellingen voor groep 6,7,8 vinden plaats in het Oude Luxor Theater, mocht jouw school het programma op een andere locatie volgen dan kan je te zijner tijd de locatie wijzigen in de online omgeving van de school. 


IFFR Internationaal Film Festival Rotterdam

Bezoekadres: Kruiskade 10, 3012 EH  ROTTERDAM

Contactpersoon: Renske Gasper

Telefoonnummer: 010 8909090

E-mailadres: education@iffr.com

Niveau: PO (V)SO 1-2/6-8

Groepsgrootte: Min. 1 • Max. 1000

Leergebieden:

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.