Bibliotheek Rotterdam

Home > Bestemmingen > Bibliotheek Rotterdam

Bibliotheek Rotterdam is al 150 jaar een publiekelijke broedplaats voor informatie, kennis, taal en cultuur. Een ontmoetingsplek voor kennis(deling), ontwikkeling en plezier voor alle leeftijden, achtergronden en niveaus. De bibliotheek biedt educatief aanbod op maat gericht op de ontwikkelingen van taalvaardigheden, mediavaardigheden en 21e-eeuwse vaardigheden.

Theatervoorstelling: Romeo is op Julia en Layla op Majnun (groep 7/8)
In het teken van Valentijnsdag wordt de theatervoorstelling ‘Romeo is op Julia en Layla op Majnun’ vertoond. Romeo en Majnun zijn twee jongens die op zoek zijn naar hun grote liefde. Ze bezingen hun Julia en Layla vol passie, onhandigheid en haantjesgedrag. Met gedichten en gitaren brengen zij hun meisjes tot leven. Theatergroep Witte Raaf mengt Shakespeare’s wereldberoemde Romeo en Julia met de oosterse gedichten over Layla en Majnun van de Perzische dichter Nizami.

Locatie: Bibliotheektheater
Datum/tijd: dinsdag 12 februari, 11.30
Meer informatie over deze voorstelling? Klik dan hier om verder te lezen.

Erasmus Experience (groep 7/8)
In de Erasmus Experience leer je niet alleen de man Erasmus kennen. Je leert ook naar de wereld te kijken zoals hij dat deed. Je leert net zo scherp te blijven denken als hij. Met je polsbandje duik je steeds verder in het gedachtegoed van Erasmus—en in jouw eigen gedachten. Want uiteindelijk ontdek je vooral hoe je zelf in de wereld staat. Bekijk hier de website van de Erasmus Experience voor meer informatie over de educatieve programma’s en het boeken van een excursie.

Bibliotheek op school (voor alle groepen)
Wil je weten wat de bibliotheek nog meer doet voor het primair onderwijs en wat er op school mogelijk is? Bekijk dan de brochure Meer halen uit lezen. Hierin lees je wat de bibliotheek kan betekenen, zowel voor scholen die meedoen aan de Bibliotheek op school, als voor scholen die (nog) geen deelnemer zijn.

Neem voor reserveringen per e-mail contact op met Renee van Oosterom.


Bibliotheek Rotterdam

Bezoekadres: Hoogstraat 110, 3011PV  Rotterdam

Contactpersoon: Renee van Oosterom

Telefoonnummer: 010 2816308

E-mailadres: r.vanoosterom@bibliotheek.rotterdam.nl

Niveau: PO SO 7-8

Groepsgrootte: Min. 2 • Max. 150

Leergebieden:

Taal & Rekenen

Kunst & Cultuur

Bekijk de website
Reserveer een buzzrit
{{ errors.first('username') }}
{{ errors.first('password') }}
De door jou ingevoerde gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet correct.
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl
{{ errors.first('email') }}
Er is een email verzonden naar {{ form.email }}
Vragen? Neem contact met ons op: info@buzz010.nl

Buzz010 maakt gebruik van cookies met als doel de website en onze diensten te verbeteren. Bekijk onze Cookievoorwaarden.